DEVREK BELEDİYESİ HALK OYUNLARI KAYITLARI BAŞLADI

Devrek Belediyesi bünyesinde ücretsiz olarak düzenlenecek kadın halk oyunları ekibi oluşturulacak. Ekip için kayıtlar bugün başladı.

Sanat Yayın: 24 Ocak 2023 - Salı - Güncelleme: 24.01.2023 10:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstekliler  Devrek Belediyesinebaşvurabilirler. 

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un öncülüğünde tamamen Devrek Yöresine ait kadın halk oyunlarının sergilenmesi amacıyla açılan kursa kayıtlar başladı. Buna göre, büyüklerde 18 yaş ve üstü, küçüklerde ise 9 yaş ve üstü kadın ve gençler başvurabilecek. Kurslar Cumartesi-Pazar günleri 16.00 ile 19.00 saatleri arasında Fatih İlkokulu Spor Salonunda yapılacak.

    Başkan Bozkurt, Devrek’in kültürel değerlerine sahip çıktıklarını belirterek, “Tamamen Devrek yöresinin kültürünü yansıtan halk oyunlarımızı bir alan çalışmasıyla kayıt altına aldık. İstiyoruz ki, bize ait olan halk oyunlarımızı yaşatalım, kalıcı olmasını sağlayalım ve gelecek kuşaklara aktaralım. Bu amaçla yine kendi türkülerimiz eşliğinde yöresel kıyafatimizle halk oyunlarımızı ortaya koyuyoruz. Bu kültürün, yaşaması, yaşatılması için belediye olarak kurs açıyoruz. Kurslarımıza halkımızın katılımını bekliyoruz”dedi.

     Geçtiğimiz aylarda oluşturulan Devrek Folklorunu Araştırma Kurulunda; İbrahim Tığ, Şafak Z. Ocakçıoğlu, Dilek Bozkurt ve Nurcan Sarı görev yapıyor. Devrek Yöresi Halk Oyunları Ekibine eğitmen Elvan Parmak verecek. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.