Kargidan; ‘Santraller fareyle oynarmış gibi bizimle oynadılar”

Rödevansli Saha Sahibi Erdinç Kargidan santrallerin işletmecilerle fareyle oynarmış gibi oynadıklarını belirtti.

Ekonomi Yayın: 25 Ocak 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.01.2023 13:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği toplantıda konuşma yapan Rödevansli Saha Sahibi Erdinç Kargidan santrallerin işletmecilerle fareyle oynarmış gibi oynadıklarını belirtti.

İşadamı Erdinç Kargidan, “Biz sürecimizi tek tek dile getirmeye çalışıyoruz. Bu süreci arkadaşlarımızla bir araya gelerek dile getirmeye çalıştık. Sorunumuz büyük. Sorunumuz çok da küçük aslında çözülebilecek sorun bu. Zonguldak Sanayi Odası öncülüğünde bir Kardemir çalışması yaptık. O kadar mağdur olduk ki kendi stoklarımızla çile çektik. Bunu en çok dayanabilenlerden biri Alaattin Kurnaz. Ben yarıda bıraktım çok yoruldum maaşlarımı ödeyememez duruma geldim. Çok umut verdiler, çok mücadele verdiler. Ayni sorunları santrallerle de yaşadık. Santraller bizimle orta ölçekli işletmeler, sanayiciler değil de bir fareyle oynarmış gibi oynadılar, değişik teknikler ve taktikler uyguladılar. Bu çok acıydı. Biz o bacaların çocuklarıyız. Ben burnumuzun dibindeki santrallerin ikinci mağdurlarından biriyim. O dönemde de benim isyanım kendi ekonomik sıkıntıma değildi. Benim o gün mağdur ettiklerinde İstanbul’da villasından oturup burayı yönetmeye çalışan birini gördüm. Ben keşke o zamanlarda da muhtarları düşünebilseydim. Bunu düşünen, bizi muhtarlarla bir araya getiren oda başkanımıza teşekkür ediyorum. O mağduriyetten çıktık. Arabanı verdiğinde kurtarabiliyorsun işi. Ama madencilik öyle değil. Biz çok zor durumdayız. Bizim bu zor durumumuzda yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Kesinlikle Erdemir’in, Kardemir’in bizim sesimizi duymasını, bizden kömür almasını, siyasetçilerimizin bu işe girmesini istiyoruz. Ne iktidar ne muhalefet milletvekillerimiz bu sıkıntılarımızın çözümü için basın kadar ses çıkarsaydı bu sorunumuz çoktan çözülmüştü. Bugüne kadar çok zor bir şekilde işimizi getirdik ama bugünden sonra götürebilecek gücümüz kalmadı” dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.